28 Aralık 2010 Salı

Yıldızlar Yatırım Holding A.Ş. İş & Kariyer, Work & Career

KURUMSAL
Asırlık Bir Kuruluş : Yıldızlar Yatırım Holding A.Ş.
Orman Ürünleri, Tutkal, Gübre, Kimya, Enerji Üretimi, Sigorta Aracılık ve Liman İşletmeciliği sektörlerinde ilklere imza atan Yıldız Grubu, şirketlere mali, idari ve hukuki alanda daha fazla ivme ve güç kazandırmak amacıyla yeniden yapılandırılarak, Yıldızlar Yatırım Holding Anonim Şirketi'ni kurdu. Holding; yönetim, organizasyon ve bilgi işlem konularında, denetimindeki şirketlere kapsamlı hizmet verebilmek amacıyla, Kocaeli'ndeki yönetim binasında hizmet vermektedir.
Yönetim
Holding'in yönetim ilkesi; çatısı altındaki tüm şirketlerin öz yönetimleri ile varlıklarını sürdürmeleri ve gelişmeleridir. Bununla birlikte kendisi de "yatırım, finansman ve eğitim konularında ilkeler oluşturma ve denetleme" görevini üstlenmiştir.
Organizasyon ve Şirketler
Yıldızlar Holding Şirketleri’nden biri olan Yıldız Entegre, İstanbul Sanayi Odası’nın 2009 yılında gerçekleştirdiği “Türkiye’nin İlk 500 Büyük Firması” listesinde 57. sıraya; Capital dergisinin yapmış olduğu “Türkiye’nin İlk 500’de Yer Alan Şirketleri” sıralamasında 69. sıraya yükseldi. Bunun yanı sıra çeşitli dallarda birçok ödülün de sahibi olmuştur.
Holdingin yönetimi altındaki şirketler, Orman Ürünleri Alanında; Mdf, Mdflam, Sunta, Boyalı Sunta, Suntalam, Mdf Profile, Laminat Parke, Boyalı Parke, Mdf Kapı, Mdf Süpürgelik, Boyalı Levha, Mdf Boy Kapak, Kapı Paneli, Kapak Profili, Emprenye Edilmiş Dekor Kağıdı ve Tutkal üretimi gerçekleştirmektedir.
Kimya alanında; Formaldehit, Tutkal, Derişik, Nitrik Asit ve Seyreltik Asit üretimi gerçekleştirmektedir. Holdingin diğer lokomotif sektörü olan gübrede Türkiye'nin ilk ve tek Üre Gübresi ve Amonyak üreticisi konumundadır. 2007 yılında tamamlanan Kompoze Gübre yatırımı ile 15.15.15 ve 20.20 gübreleri, Kocaeli Tesisleri’nde üretilmektedir. Kütahya'da bulunan ikinci tesisi ile %26 lık CAN, %33 lük AN, TAN, PAN Gübresi üretmektedir.
Holding, şirketlerin enerji ve elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2001 yılında elektrik üretimi yatırımını tamamlamıştır. Şirketlerinin artan ithalat /ihracat hacimlerini ve üçüncü şahısların deniz yolu ile yapacakları transferleri karşılamak adına Kocaeli Liman Tesisleri yatırımını tamamlayarak, körfezin en büyük limanlarından biri haline getirmiştir.
Türkiye'de önemli projelerde yer alan Yıldızlar Holding, yurt dışında da söz sahibi olabilmek için Rusya ve İran'da orman ürünleri alanında yatırım kararı almıştır. Her iki bölgede yatırım izinleri için hazırlıklarına devam eden Holding, İran yatırımına başlamıştır. Holding, Rusya ve Ukrayna’ya da yatırımlar yapmayı planlamaktadır.

İş & Kariyer Başvuru, Work & Career Reference >> Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder