19 Aralık 2010 Pazar

Akbaş Holding, İş & Kariyer, Work & Career

 


Akbaş Holding bünyesinde yer alan şirketlerin temeli 1962 yılında  Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erol AKBAŞ tarafından Bursa'da dokuma atölyesi olarak atılmıştır.
Yılların getirdiği deneyim ve birikimler sonucunda 1982 yılında şu andaki Gürsu/Bursa tesislerinde ilk büyüme adımları gerçekleşmiştir. Her geçen gün artan yatırımlar neticesinde bu gün gelinen noktada modern ve  entegre bir kuruluş olarak tekstil dünyasında söz sahibi olmuştur. Kurum olmayı ve kurumsal yönetimi en üst kademeden en
 
alt kademeye kadar taşımayı başaran şirketlerimiz yarattığı kaliteli istihdam ile gücünü faaliyetlerine yansıtmıştır. Tekstil sektöründe kanıtladığı gücünü turizm, enerji, gıda, inşaat sektörlerinde de başarılı ve kararlı şekilde yansıtmaya devam etmiştir. 2008 yılında Akbaşlar Grup bünyesindeki şirketler Akbaş Holding çatısı altında birleşmiş ve faaliyet gösterilen sektörlerdeki güç ve dinamizm arttırılmıştır.
Tekstil sektöründe emin adımlarla gerçekleşen büyüme ile birlikte geniş pazar alanına sahip olan Akbaş Holding markası, kalitesi, kurumsal kimliği ile kendini kanıtlamıştır. Hedefini kaliteli istihdam ve Türkiye ekonomisine katkı yaratmak üzerine kuran Akbaş Holding tüm  çalışanları ile profesyonel olarak yönetilmektedir.İplik,dokuma,örme,boya,baskı ve konfeksiyon üretimi ile entegre bir kurum olmayı başarmıştır.Satış ve pazarlama organizasyonu, üretimde sunduğu esneklikler, maliyet yapısı, vizyonu ve tecrübesiyle dünyada kumaş üretiminde ilk on büyük kuruluş arasında yer almaktadır. Ülkemizin ve Avrupa’nın büyük  kumaş üreticisi ve ihracatçısı konumunda olan Akbaş Holding ‘in  başlıca pazarları Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa ülkeleridir.

Enerji sektöründe de varlığını sürdüren Akbaş Holding, üretim tesislerinin kesintisiz enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla 2001 yılında kojenerasyon tesisi kurmuştur. Gurubumuzun hızla büyümesi  sonucu artan enerji ihtiyacı ve ısıl ihtiyaçların karşılanması için 8.7 Mw/saat gücünde ikinci ünite yatırımı yapılmıştır.
Akbaş holding enerji konusunda yenilenebilir enerji kaynakları sınıfında da çalışmalarına hızla devam etmektedir. Bu kapsamda Karabük ili Ovacık mevkiinde 56 Mw saat  gücünde hidro elektrik santral projesi lisans alma aşamasına gelmiştir. Katı ve uygulama projelerine başlanmıştır.  Proje hızla devam etmekte olup 263 milyon Kw saat yıllık üretimle ülke ekonomisine kazandırılacaktır.
Yine  gurubumuz yenilenebilir enerji kaynakları  sınıfında olan rüzgar enerjisi  konusunda, Enerji Piyasası Düzenleme kurumu nezdinde İzmir ili Bergama ilçesi  mevkiinde 60 Mw ve Poyracık ilçesinde 30 Mw olmak üzere toplam 90 Mw kurulu güçle  müracaat etmiş olup müracaatı kabul edilmiştir. EPDK ve TEİAŞ  görüşleri doğrultusunda  proje çalışmaları devam etmektedir.
Turizm sektöründe de faaliyet gösteren firmamız Bursa’da çok özel konuma sahip,şehrin tarihi merkezi olan Çekirge’nin en seçkin yerinde bulunan Gönlüferah Hoteli’ni 2004 yılında satın almıştır.2005 yılında otel büyük bir restore işlemi geçirmiştir.1890 yılında açılmış otelin tarihi dokusu korunarak Osmanlı ve Türk motiflerinin uyumu ile birlikte modern bir otel olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca termal bir suya sahip olan otel,bu imkanını en yüksek kalitede müşterilerinin hizmetine kullandırmaktadır.Şehir otelciliğinde gösterilen başarı ile Akbaş Holding 2006 yılında Çankırı / Ilgaz Doruk Otel' i de bünyesine katarak, kış turizmindeki yerini almıştır. Doruk Otel Ulaşım bakımından Ankara ve İstanbul’a otobanlar sayesindeki yakınlığının yanı sıra uzun kayak pistleri ve pistleri kullanma imkanları ile kış turizmini tercih eden,kar sporlarını sevenlerin tercihi olmuştur.
Otel turizminin yanı sıra Akbaş Holding sahibi olduğu yatları ile Ege ve Akdeniz’de deniz turizmine yönelik mavi yolculukta hizmet vermektedir.
Gıda sektöründe de faaliyet gösteren Akbaş Holding, tarım üretimi ve hayvancılıkla beraber gelişmeleri sürdürmüştür. Tarım üretiminde Yenişehir/Bursa ovasında kurulu alanda doğal ve modern tarıma yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Besi hayvancığına önem veren şirketimiz modern üniteler ile donatılmış tesislere sahiptir. Besi hayvancığı neticesinde alınan sütler, modern süt işleme tesislerimizde süt mamulleri haline gelmektedir. Üretilen süt mamulleri toptan ve perakende olarak alıcıların beğenisine  GESSY markası ile sunulmaktadır.

İnşaat sektöründe de faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Akbaş Holding, Bursa’da site şeklinde yaptığı ve beş ayrı bloktan oluşan lüks daireler ile beğeni toplamıştır. Bursa dışında Çeşme/İzmir‘de yapılan ultra lüks villalar satışa hazır duruma gelmiştir. Ayrıca Şişli /İstanbul Belediyesi tarafından düzenlenen ihale ile alınan Şişli katlı otopark inşaatı da Akbaş Holding tarafından yapılmaktadır.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder